úterý 5. července 2022

 

Kamen I


Kameny nás provázejí životem od jeho počátku. Nacházejí se na cestách, po kterých naše kroky míří do dálek. Poskytovaly nám přístřeší v dávných dobách. Sloužily nám jako zbraně pro lov, boj a v podobě různých předmětů nám sloužily k obživě. Používali jsme je jako ozdoby a platidla. Kameny byly nedílnou součástí našeho života.

Pochopili jsme, ale správně jejich význam? Opravdu mají pro nás jen spotřební význam? V prastaré mytologii kameny sloužily jako prostředek, kterým šamani, druidi a mágové zvětšovali svoje schopnosti. Nahlíželi do osudu lidí, ale jen výjimečně, protože síla, kterou kamen disponoval se lehce mohla otočit proti tomu, kdo ho používal. Spíše jeho sílu používali pro denní potřebu lidí např, kdy zasadit obilí, aby úroda byla co největší, kdy přijdou deště nebo sucho atd. Kameny se podle toho dělili na mocné a ty co pouze svoji silou doplňovali základní, nejdůležitější kameny.

Jedním z těch základních kamenů byl kamen osudu.

Kamen osudu člověka nutí se zastavit a podívat se sám na sebe. Přijmout sebe sama i s těmi rozdíly, které má. Nechce, abychom se násilně měnili podle vnějšího světa. Být sám sebou, rozvinout to co člověk v sobě má a spojit se se svými kořeny. Jakákoli změna by měla jít zevnitř a nepřijímat změny povrchní, chvilkové, které podléhají společenským trendům. Nezapomenout při tom na své kořeny, kde jsme se narodili a na tom stavět. Potom je docela možné, že osud v našem životě bude jiný než jsme si doposud mysleli. Odpovědnost za naše činy neseme sami a nikdo se jim nevyhne. To jen mi si to myslíme. Pokud se, ale o to přece jen pokusíme, tak nás to dříve nebo později dožene. Planeta Saturn se o to postará.

Kamenu osudu vládnou dvě planety. Planeta Saturn a Neptun. Tajemství, iluze, zázraky a víra. Věřit v sám sebe, že veškeré tajemství, které je v nás skryté, odkryjeme a tím se můžeme těšit z toho co nám kamen osudu přináší. Ale pozor na ego, tomu by jsme neměli podlehnout. Jelikož se potom lehce ztratíme v sobě a můžeme se stát příliš horlivými v prosazení se, ve víře ve vlastní schopnosti a dokonalosti. Můžeme tak podlehnout iluzím o sobě sama a také o druhých lidech. Což se v dnešní době bohužel stává mnoha lidem.

V další části si něco řekneme o kamenu vůle.




Žádné komentáře:

Okomentovat