středa 6. července 2022

 

Kamen II


V další části se budu věnovat kamenu vůle. Je to druhý nejdůležitější kamen. V dnešní době by jsme ho mohli nazvat kamen osobnosti. Jelikož se váže k našemu charakteru, vlastnostem a osobnosti. Přistupovalo se k němu velice opatrně. Protože se mohlo stát, že se člověk prostřednictvím jeho síly mohl setkat sám se sebou a ne všichni lidé jsou na takové setkání připraveni. Proto existoval proces přípravy než se tento kamen použil. Očista těla a duše.

Kamen vůle představuje světlo, světlo v nás, které nás vede přes různé zkoušky, nástrahy až k cíli. Což je oběť, která nás propojí s vyšším smyslem naší podstaty. Vše se odehrává na duchovní úrovni. Kamen vůle zajišťoval celistvost osobnosti, její osvícení a propůjčoval nebo spojoval člověka s nesmrtelností. Zde je zřejmě myšlena nesmrtelnost duše. Tento moment je zahalen rouškou tajemství, proto zde nemohu být přesný. Tento kamen se používal hlavně u iniciačních rituálů a vše bylo založeno na dobrovolnosti.

Naše představy o dávných civilizacích jsou zkreslené. Hlavně poslední archeologické výzkumy ukazují, že naši předci byli mnohem svobodnější a civilizovanější než jsme si mysleli. A jejich hierarchie byla jiná, přirozenější, postavená na pevných základech spojených s přírodou a vesmírem.

Kamen vůle se spojuje se silou planety Venuše. Regenerace – Změna. Pokud člověk má projít regenerací duše a těla, musí být na to připraven, změnu, která se s ním stane by měl přijmout. Proto na tento proces byli lidé připravováni různě dlouhou dobu.

Je, ale stále mnoho tajů a záhad kolem našich předků, které čekají na své odhalení a možná ani všechny neodhalíme. Možná je to tak dobře. Stačí, když je budeme mít v úctě a vědět, že i oni měli bohatý život plný radosti a kouzel.

V další části si něco povíme o posledním z trojice kamenů, o kameni síly.











Žádné komentáře:

Okomentovat